Σεξ με τον πρώην; Όχι ευχαριστώ!

Σεξ με τον πρώην; Όχι ευχαριστώ!

Δεν κρύβονται όλα τα καλά στην ασφάλεια! Αυτό ας το θυμόμαστε! Προφανώς νοιώθουμε όμορφα όταν η επαφή μας με έναν άνθρωπο μας χαρίζει το αίσθημα της ασφάλειας αλλά το σεξ με κάποιον από τον οποίο έχουμε χωρίσει, δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Το σεξ με τον πρώην είναι μασημένη τροφή και το ότι ξέρουμε τη γεύση θα έχει δεν αποτελεί λόγο να το ξαναφάμε. Αντιθέτως!

Η επιστροφή στην αγκαλιά του πρώην , έστω και για λίγη ώρα, όσο διαρκεί το σεξ δηλαδή, όχι μόνο δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε στη ζωή μας, αλλά -το χειρότερο- μας εξοντώσει συναισθηματικά.

Μάθε ν’ αντιστέκεσαι!

1. Διαχειρίζομαι την απώλεια


Η πληγή ενός χωρισμού θα μας πονάει για τα επόμενα δύο χρόνια. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι κουβαλάμε κυριολεκτικά, “μισοτελειωμένες συναισθηματικές υποθέσεις ” μαζί του και μη λέμε ψέματα στον εαυτό μας ότι δήθεν βρισκόμαστε …απλά για το σεξ! Μπορούμε να κλάψουμε να θυμώσουμε να φωνάξουμε να μιλήσουμε ανοιχτά για τα συναισθήματα μας προκειμένου να αποφορτιστούμε. Αν το φορτίο είναι μεγαλύτερο ίσως είναι καλό να το μοιραστούμε και με ψυχολόγο.

2. Ξεφορτώνομαι κάθε ενοχή


Υπάρχει ενδεχόμενο να βρισκόμαστε με έναν άνθρωπο μόνο και μόνο γιατί κατά βάθος αισθανόμαστε ενοχή που τον εγκαταλείψαμε. Πρέπει κάποια στιγμή να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας. Είμαστε ενήλικοι και προφανώς κάναμε το σωστό όταν αποφασίσαμε να χωρίσουμε. Ας σκεφθούμε και το ενδεχόμενο να παίζει ο πρώην σύντροφός μας παιχνίδια τύψεων στα οποία εμείς … «τσιμπάμε».

3. Σταματάω να τον εξιδανικεύω


Μπορεί κάνοντας σεξ με τον πρώην μας να δυναμώνουν τα αισθήματά μας για εκείνον, ωστόσο πρέπει να σταματήσουμε να τον εξιδανικεύουμε και να θυμηθούμε τους λόγους για τους οποίους εκείνος μας απογοήτευσε στο παρελθόν.

4. Συνειδητοποιώ ότι αυτό που κάνω με πονάει


Αν έχουμε χωρίσει πρόσφατα ή η σχέση που είχαμε με τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήταν πολύ έντονη, είναι λάθος να τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορούμε να διατηρήσουμε μια ελεύθερη σχέση χωρίς υποσχέσεις αλλά με περιστασιακό υπέροχο σεξ. Αυτός είναι τελικά ο συνδυασμός που δεν θα μας αφήσει ποτέ να προχωρήσουμε τη ζωή μας και σταδιακά θα μας εξοντώσει συναισθηματικά.

Φαίδρα Λογοθέτη

Ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια

www.lovesmiles.gr

groups@lovesmiles.gr