Το μυστικό για να κρατήσει η σχέση σου για πάντα

Δευτέρα 12:26,30 Οκτωβρίου 2017
Το μυστικό για να κρατήσει η σχέση σου για πάντα

 

Η ευχή που έδινε ο σοφός παππούς μου σε όλα τα νέα ζευγάρια για να μακροημερεύσουν, ήταν «να είστε στο ίδιο χαράκωμα».

 

Τι εννοούσε με αυτό;

 

Εννοούσε ότι το ζευγάρι δε θα πρέπει να τρώγεται σαν τον σκύλο με τη γάτα, αλλά να είναι μονιασμένο και αγαπημένο. Να βρίσκεται πάντα στην ίδια πλευρά, να μπορεί να χαίρεται μαζί τις ομορφιές της ζωής και να αντιμετωπίζει επιτυχώς τις δυσκολίες της. Που αν έχει δυσκολίες η ζωή; Ουυυυ, ένα σωρό. Οι συνθήκες δεν είναι πάντα ευνοϊκές, τουναντίον, πάσης φύσεως προβλήματα, μικρά και μεγάλα κάνουν ανά διαστήματα την εμφάνιση τους.

 

Αναλόγως το μέγεθος του προβλήματος, αυξάνει ο βαθμός δυσκολίας του να παραμείνει το ζευγάρι σε μπουνάτσα. Άλλο ταρακούνημα κάνει στη σχέση μια διαφωνία των μελών της για κάποιο ζήτημα, άλλο μια οικονομική καταστροφή. Λίγα ή πολλά μποφόρ, σε κάθε περίπτωση κανείς από τους δύο του ζεύγους δεν πρέπει να ξεχνάει ότι βρίσκονται στην ίδια βάρκα! Αν το ζευγάρι δε νιώθει και δε λειτουργεί σαν «ένα», όταν πέσει σε φουρτούνα, θα  μπατάρει.

 

Άγχος, στρες, οικονομικές δυσχέρειες, ψυχολογική πίεση, κούραση, οι σπερνοδιχόνιες του περίγυρου που πάντα έχει μια γνώμη και τη λέει για ό,τι κάνει ή δεν κάνει το ζευγάρι, μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά στη σχέση, αν εκείνο δεν έχει γερή και στερεή βάση, σαν αυτή ενός τσιζκέικ. Μπορείς εσύ να ξε-χωρίσεις το βούτυρο από τα μπισκότα; Όχι, δεν μπορείς, γιατί τα δύο υλικά έχουν γίνει «ένα».

 

Και για να είναι «ένα» οι δυο τους θα πρέπει να μη σκοτώνονται μεταξύ τους με το παραμικρό ή το παραμεγάλο. Μπορεί σε κάποια δύσκολη στιγμή ο ένας απ' τους δύο να χρειαστεί να κάνει υπομονή, να κάνει πίσω. Να πάρει τον ρόλο του μαλακού βουτύρου και να αφήσει αυτόν του σκληρού μπισκότου στον άλλο, αν δει ότι ο εκνευρισμός και η πίεση του δεύτερου έχουν χτυπήσει κόκκινο και τα νευράκια του έχουν γίνει τσαταλάκια. Κάποια επόμενη φορά θα αλλάξουν οι ρόλοι. 

Να αφουγκράζεται ο καθένας την ανάγκη του συντρόφου του και να τη φροντίζει, να μη βάζει τον εγωισμό του πιο πάνω. Αν μένουν ταυτόχρονα και οι δύο σκληρά μπισκότα, όχι απλά δε θα δέσει το γλυκό, δε θα υπάρξει καν γλυκό. 

 

Δύσκολες συνθήκες ή  δύσκολοι άνθρωποι θα περάσουν και δε θα ακουμπήσουν αν το ζευγάρι είναι ενωμένο σαν μια γροθιά. Και όπως λέει και το τραγούδι, «ένα θα ‘μαστε για πάντα εμείς, δε θα μας χωρίσει κανείς». Κανείς και τίποτα, να συμπληρώσω.

 

Έφη Φωτεινού

nouazetamefountouki.gr/

www.facebook.com/nouazeta/


 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

comments powered by Disqus
10 χρόνια πέρασαν από τότε που τελείωσα το σχολείο

10 χρόνια πέρασαν από τότε που τελείωσα το σχολείο

Στο Facebook ανέκαθεν είχα κάποιους συμμαθητές μου από το ...

περισσότερα...
8 γυναικείες φράσεις που φρικάρουν έναν…. άντρα

8 γυναικείες φράσεις που φρικάρουν έναν…. άντρα

Αγαπημένες μου, συχνά αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που κάνει ...

περισσότερα...
Μου έλειψες

Μου έλειψες

Είναι δύσκολο όταν χωρίζεις να πάψεις αμέσως να νοιάζεσαι για ...

περισσότερα...
Δεν υπάρχει Happy End όπως στις ταινίες

Δεν υπάρχει Happy End όπως στις ταινίες

Όταν χωρίζεις με τον πρώην σου Happy End δεν υπάρχει,ούτε φιλία ...

περισσότερα...
Η κατάθλιψη είναι πλέον κομμάτι της ζωής μου

Η κατάθλιψη είναι πλέον κομμάτι της ζωής μου

Κάθε φορά που πέφτω ψυχολογικά κλείνομαι στον εαυτό μου και ...

περισσότερα...
Σελίδα 1 από 31

Διαφήμιση